11 березня 2015 р.

Свою Україну любіть!

10 березня наша бібліотека організувала зустріч учнів 8-11-х класів ЗСШ №187, читачів бібліотеки, з акторами Київського академічного театру українського фольклору "Берегиня" на чолі з художнім керівником, Народним артистом України, музикознавцем, фольклористом та засновником театру Миколою Буравським.
Берегиня - одна з найулюбленіших богинь українців ще з язичницьких  часів, богиня добра і захисту від всілякого зла. Саме її ім'я вирішили взяти собі ща назву фольклористи - ентузіасти на чолі з М.Буравським в 1988 році, створюючи самобутній, високохудожній колектив. 
Матеріали для театалізованих програм черпаються з народних джерел. В етнорафічних експедиціях записується автентичний фольклор, на основі якого складаються сценарії з подальшим втіленням у сценічне дійство.
 
 
В рамках святкування Шевченківських днів актори театру познайомили глядачів з виставою "Гайдамаки" та культурно-просвітницькою програмою. 
Присутніх на концертній програмі було 320 учнів, з них 47 переселенців із зони АТО, 59 дітей із малозабезпечених сімей і 30 сиріт.
Колектив бібліотеки, адміністрація школи та батьки висловлюють щиру подяку колективу "Берегиня" за провелену благодійну зустріч та бажають нових творчих звершень на благо національно-патріотичного виховання учнівської молоді. 
Браво!  

Немає коментарів:

Дописати коментар