12 жовтня 2018 р.

Герої козацької України

Напередодні Свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва та Дня захисника України в нашій бібліотеці за багаторічною традицією відбулася зустріч читачів бібліотеки з директором Музею гетьманства в м. Києві Галиною Яровою. 
Цього разу до бібліотеки завітала ще й відома художниця Наталя Павлусенко, яка презентувала виставку репродукцій своїх робіт - портретів українських гетьманів, відтворених за допомогою старих зображень і літературних описів. 
У кожного портрета, створеного художницею, своя історія. Дітям було надзвичайно цікаво дізнатися, що портрет Івана Сірка художниця відтворила на основі антропологічного дослідження Галини Лебединської, а козацького ватажка Северина Наливайка - з опису Миколи Вінграновського та фото учасника АТО Героя України Олександра Мороза. Позували художниці артисти театру імені І.Франка. "Лицарство минулого переплітається з лицарством сучасним". 
Про мужніх лицарів минулого - славне українське козацтво нещодавно вийшла нова книга:
о. Мицик Ю.А., Плохій С.М. Як козаки Україну боронили. Подарувала її нашим читачам берегиня козацької слави Галина Ярова. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар