1 квітня 2020 р.

Сміхотерапію - в дію!

Покращ свій настрій! 
Сьогодні - День сміху!

«Українська нація славиться глибинним почуттям гумору. Воно рятує від злигоднів і бід»
«У школах треба проводити уроки сміху, бо малеча має добре насміятися в дитинстві»
                                                                         В. Нестайко

Кожна книга вашого улюбленого письменника Всеволода Нестайка унікальна, але кожна з них з веселими жартами. Письменник мав виняткове, «сонячне» почуття гумору. 
І зараз ми з вами відправимося у веселу Країну Дитинства з гумористичної трилогії «Тореадори з Васюківки», внесеної до Особливого Почесного списку Г.К. Андерсена як одного з найвидатніших творів світової дитячої літератури.

  • У нас була прекрасна, благородна ідея – провести під свинарником метро. Це мало бути сюрпризом. Перша лінія метро у – Васюківці! Станція «Клуня» - станція «Крива груша». Три копійки в один кінець. Родичі – безплатно. З учительки арифметики – п’ять копійок.
  • Гарне місто Київ! Гарніше від Пирятина, від Крижополя, від Жмеринки – від усіх міст, які я бачив. Столиця!
  • …воно ото буває за таке іноді з людьми, що з хорошого геройського хлопця робиться казна-що, бурякова гичка… І через що? Через якусь чаплю у спідниці!... Тьху!
  • Стьопу ми не любили. Він щодня чистив зуби, робив зарядку і взагалі був свиня.
  • Він чогось не любив, як ми крали кавуни з баштана. Він любив, щоб ми просили. А ми не любили просити… Воно не так смачно.
  • І хто вигадав оті екзамени! Та ще навесні, коли повітря пахне футболом і цурками-палками, коли пташки галасують, як баби на базарі, і коли так сонячно й тепло, що ми з Явою вже тричі купалися.
  • Які хороші люди вранці! Наче росою вмиті! Бадьорі, гарні, і якісь ніби навіть хрумкі, мов молоді огірочки! А очі в них які! Чисті і свіжі-свіжі, немов квіти, що тільки-но розцвіли.
  • От я зараз піду прямо скажу йому, що він талант, і… дам у вухо. Щоб не задавався. Для талантів головне – це не задаватися, їм обов’язково треба час від часу давати у вухо.
  • Як добре живеться на світі, коли знайдено вихід із безвихідного становища!
Читай! Під час карантину читання не заборонено!
Подаруй усмішку тим, хто сьогодні й завжди з тобою поруч, твоїм рідним та друзям!

Немає коментарів:

Дописати коментар