20 січня 2021 р.

Соборна. Вільна. Неподільна!

22 січня – День Соборності України

Цей день займає особливе місце в історії становлення незалежної України. У 1918 році відбулося проголошення Української Народної Республіки. 22 січня 1919 року в Києві, на Софійському майдані Директорією Української Народної Республіки було проголошено Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Щоб відстояти УНР українському народу забракло єдності, що привело до мільйонних жертв, репресій, голодоморів, геноциду 1932-1933 років, знищення духовності.

21 січня 1990 року український народ показав світові справжню єдність народу у боротьбі за незалежність, коли «Живим ланцюгом» між Києвом та Львовом став майже мільйон українців. Ця подія ввійшла в історію як «Українська хвиля», яку вже не здолати.

Сьогодні поняття Соборності та Свободи є найвищою цінністю, за яку гинуть люди, гинуть за соборну українську землю, за волю та єдність.

В єдності наша сила і наше майбутнє!

«Мальована історія Незалежності України»

Брати Капранови

Головна ідея книги – Незалежність не впала на українців з неба. Книга, в якій показано постійний безперервний державотворчий процес від скіфських часів до 1991 року. Вивчення історії з цією книгою перетвориться в захопливу та цікаву подорож в минуле. Це видання дуже відрізняється від інших. Кожна сторінка – це нова історія і нова історична постать. А ще в книзі надзвичайно цікаві історичні комікси. З нею ви неодмінно полюбите історію.

Ця книга для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні діти виросли українцями.

Читайте в нашій бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар