13 квітня 2021 р.

Оксана Іваненко. Казки, написані серцем

13 квітня - 115 років від дня народження відомої дитячої письменниці, казкарки, перекладачки - Оксани Дмитрівни  Іваненко   

"Наше найбільше багатство, наша найбільша радість - це наші діти..." (Оксана Іваненко).

На казках Оксани Іваненко виросло не одне покоління маленьких читачів. Її твори витримали іспит часом і сьогодні залишаються цікавими дітям.

У шість років вона написала першу казку, яку розмістила в домашньому рукописному журналі «Гриб». З дитинства дівчинка захоплювалась літературою: «У нас була велика бібліотека. Бібліотека містилася в маленькій літній кімнаті, і щоліта ми з братом починали її впорядковувати, але поринали в читання…, і тому так нам і не вдалося її упорядкувати. Бібліотека – це було наше володіння».

Оксана Іваненко написала багато книжок оповідань, повістей і казок для дітей та юнацтва. Серед них: „Майка та жабка”, „Дитячий садок”, „Черевички”, „Лісові казки”, „Великі очі”, „Джмелик”, „Три бажання”, „Куди літав журавлик, „Казки” та ін. Ці твори розкривають людське життя, допомагають пізнати красу рідної природи. У більших її творах — повістях і романах — розповідається про видатних діячів культури, відомих письменників. Сюди належать : „Богдан Хмельницький”, "Марія", „Тарасові шляхи”. Цей твір перекладено багатьма мовами і видано у багатьох країнах світу.

Письменниці присуджено найвищі відзнаки України в галузі літератури: Премію імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва і Національну премію України імені Тараса Шевченка.



Читаймо твори Оксани Іваненко в нашій бібліотеці!

1 коментар:

  1. Привет, друзья, я просто хочу использовать эту возможность, чтобы поблагодарить этого великого кредитного специалиста г-на Бена Ли, который помог мне с ссудой. Мне очень требовались 7 000 000 долларов США, поэтому меня представили г-ну Бену Ли, кредитному специалисту, поэтому я связался с его электронной почтой и получил сумму кредита в размере 7 000 000,00 долларов США. Я посоветую всем, кто нуждается в ссуде, обращаться по электронной почте: 247officedept@gmail.com. Или вы можете отправить его по телефону + 1-989-394-3740.

    ВідповістиВидалити