27 квітня 2021 р.

Великодня книга

ДО НАЙСВІТЛІШОГО СВЯТА - ВЕЛИКОДНЯ!

Великдень – шановане українське свято, яке дуже полюбляють дітки. Адже великодні традиції завжди дуже цікаві для малят. Це і створення писанок з крашанками, виготовлення пасхального декору, бої яйцями на міцність, освячування великоднього кошика разом із батьками тощо.

Великдень – свято, коли хочеться робити добро і приносити радість. Прочитайте найцікавіші, унікальні та корисні книги про Великдень. Долучайте своїх діток до цікавого діалогу про добро та світло!


«Дитяча Біблія»

Біблія – скарбниця Премудрості Божої. Неможливо уявити собі освічену людину, яка не знайома з цією Книгою Книг. Цікаві історії, яскраві ілюстрації і правильні уроки. Все це є в дитячій Біблії. Книга в цікавій для дітей формі розповідає основні події Святого Письма.



«Христос Воскрес!» 
Софія Майданська

Найбільшим і найрадіснішим весняним святом і для дітей і для дорослих є Великдень — пора відродження в природі, оновлення та очищення людських душ. Як святкують Великдень в Україні, як готуються до нього, як проводять страсний передвеликодній тиждень — про все це юний читач дізнається з цікаво написаної книжки відомої української письменниці. Вона стане в пригоді як посібник з народознавства.


«Великдень»

Ця книжечка – універсальна! Вона прислужиться і батькам – для сімейного прочитання, і, звичайно ж, юним читайликам. Збірник умістив оповідки й казки, вірші й загадки, прислів’я й дитячі гаївки-ігри. Усе-все, що допоможе розвинути творчу уяву, задовольнити пізнавальний інтерес, виплекати відчуття національної приналежності української дитини.

                                   «Малятам і батькам»

                                                Дарія Цвєк

Книга, яка неодмінно створить особливу атмосферу свята, починаючи з обрядів і закінчуючи приготуванням страв за рецептами відомої галицької господині Дарії Цвєк та виготовленням подарунків. У розділі «На Великдень сонце грає» дітки довідаються про Великдень та разом з батьками навчаться грати у великодні ігри, вивчать дитячі пісеньки.  А дріжджова, прикрашена зверху глазур’ю з солодких білків, пасочка поверне дорослих у дитинство. Інші прикраси — сухофрукти, квіти з глазурі, яскраві присипки — вже можна додумати самим. Дітям може сподобатися, якщо ви дозволите їм самостійно оформити котрусь із пасочок — ось і вигадаєте, чим зайняти їх на годинку-другу. 

                                     «Великоднє диво» 

                                                                      Зоя Жук

Ця книга допоможе розповісти дітям про зміст та значення свята Великодня. Почитайте з дітками перед Святом  оповідання за євангельськими мотивами, авторські легенди, літературні обробки народних легенд, казки, а також підбірку різноманітних творів про писанки. 

Такі книги сприяють відродженню родинного читання. Спробуйте!


Ще більше книг до Великодня читайте в нашій бібліотеці!

Радісних Великодніх свят!








Немає коментарів:

Дописати коментар