14 червня 2023 р.

Літо - час читати!


Літо – пора відпочинку та найкраща пора, щоб поринути у світ літератури й збагачуватися духовно, а для наймолодших читачів - пізнати світ за допомогою книги та отримати насолоду від читання. 


Літнє читання – чудовий час для покращення навичок читання у дітей, вважають експерти. Фахівці закликають батьків привчати дітей до читання влітку, тому що завдяки такій корисній звичці дитина не тільки швидше вчиться читати, але й поліпшує загальну грамотність. Книги, прочитані в дитинстві, запам’ятовуються  на все життя, впливають на подальший розвиток і світосприйняття, формують певні норми поведінки.


Назвемо три основні причини читати книги влітку:


1. Влітку можна читати на свіжому повітрі: будь то ґанок на дачі, лавка у дворі або в парку, балкон або пляж. Вітер освіжає голову, свіже повітря і чистий кисень забезпечують приплив крові до головного мозку, природа насолоджує, спів птахів надихає. Коли ще читається так легко і приємно!


2. Більша частина відпусток припадає саме на літо. Чи збираєтеся на відпочинок в іншу країну або інше місто? Не забудьте прихопити з собою улюблену книгу або нову, чиї сторінки ще зберігають запах друкарської фарби.


3. Влітку простіше знайти тишу і усамітнення, які так необхідні для читання. Можна щоранку втікати на пару годин від повсякденних турбот в парк або на літній ґанок на дачі. І читати, читати, читати!



Величезний вибір книжок для читання влітку (і не тільки) є у бібліотеках Солом‘янки! Завітайте до бібілотеки імені Всеволода Нестайка для дітей та оберіть класні сучасні книги для дітей та підлітків📚

м. Київ, вул. Солом‘янська, 33 (2 поверх)




Немає коментарів:

Дописати коментар