31 липня 2024 р.

Літні яскраві новинки

Радо запрошуємо до бібліотеки за новими дитячими книгами. 

Це є чудовою нагодою для батьків та дітей ознайомитися з найновішими виданнями для юних читачів. Нові книги для дітей різного віку: від казок для найменших до пригодницьких романів для підлітків.

Серед новинок ви знайдете книги, що захоплюють яскравими ілюстраціями та цікавими сюжетами, повчальну літературу, яка допомагає дітям дізнаватися нове про світ, а також різноманітні пригодницькі історії.



Вебб, Г. Магія собак: перше закляття. - Київ: BOOKCHEF, 2023. - 139 с.


За останні шість тижнів в житті дівчинки Лотті сталося чимало змін. Вона провела незабутні літні канікули в зоокрамничці дядька Джека. Спілкувалася з чарівними тваринами й опановувала мистецтво магії з допомогою харизматичної такси Софі та загадкової чаклунки Аріадни. Але настав час іти до нової школи, де їй доведеться вчитися в одному класі з нестерпною Зарою та зграєю її задирак. Труднощі шкільного життя дівчинці допоможе подолати нова подруга. Але чи зможе Лотті відкрити їй свою магічну таємницю? І чи допоможуть чари вивести недоброзичливців на чисту воду?



Вебб, Г. Котячі чари: учениця чаклунки. - Київ: BOOKCHEF, 2023. - 138 c.



Для дівчинки Лотті цьогорічні літні канікули не віщували нічого доброго, тим паче нічого захопливого. Мама поїхала на роботу в Париж, а її саму відправили до татового брата, дядька Джека. Тут, у його зоокрамничці, вона знаходить розраду, розмовляючи з різними тваринами. Але одного разу — о, диво! — тварини починають розмовляти з нею! І раптом літо Лотті виявляється ліпшим, ніж вона могла уявити навіть у найсміливіших мріях. Бо тепер дівчинка не лише розуміє тварин, а й з їхньою допомогою вчиться справжньої магії.



Малкович, І. Анна Ярославна: київська князівна - королева Франції. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2023. - 57с.: іл.


Анна Ярославна – одна з найвідоміших у світі київських князівен. Книга «Анна Ярославна: Київська князівна — королева Франції» в легкій і доступній формі розповідає дітлахам про життя цієї видатної жінки. Це справжня українська принцеса часів Київської Русі, дочка Ярослава Мудрого, яка відрізнялась красою та мудрістю. Автор цієї книжки Іван Малкович подбав про те, щоб вмістити у виданні про видатну українку саме ті історії й деталі, які цікавлять малечу. І оскільки про справжню Анну ми маємо не так багато реальної історичної інформації, автор зосередився навколо тих аспектів її життя та дитинства, які могли бути в цієї давньокиївської принцеси. А великі кольорові ілюстрації книжки приковують до неї погляди дітей. Картинки до цієї історії створили видатні ілюстраторки Катерина Косьяненко та Катерина Штанко.



О'Лірі, Д. Тото. Кішка-ніндзя та велика втеча змія. - Харків: Ранок, 2022. - 191 с. : іл.


Із Лондонського зоопарку втік смертельно небезпечний змій (королівська кобра) Браян. Тепер він сновигає містом, шукаючи, кого б проковтнути. Люди ще не знають цієї новини, а звірі, мешканці Лондона, просто в паніці. Тільки три істоти беруться виступити проти Браяна — кішка Тото, її брат Срібник і їхній друг Котолиць. Чим обернеться протистояння?



О'Лірі, Д.

Тото. Кішка-ніндзя та справа про викрадення сиру. - Харків: Ранок, 2022. - 191 с. іл.


Нарешті Тото отримує справжнє завдання від Ордену Котів-Ніндзь. І пов’язане воно із непримиренним протистоянням Ордену з Архикнязем Фердикітом — зрадником і відступником, що цього разу викрав із Великої Британії геть увесь сир! А це ж прямий крок до порушення миру і рівноваги в світі.



Рей, Т. Це ОК, якщо не все ОК: довідник для доброго самопочуття.  - Київ: Видавнича група "КМ- БУКС", 2023. - 64 с. : іл.


Як часто на просте запитання "Як справи?" ви відповідаєте щиро, а не звичним "Усе ОК"? Шлях дорослішання сповнений різних "підводних каменів" на кшталт стресу, негативних думок, непорозумінь із однолітками тощо, але вміння не приховувати проблеми, а розв'язувати їх — один із важливих чинників ментального здоров'я.

Доктор позитивної психології Тіна Рей доводить: не завжди бути в порядку — це нормально, а просити підтримки і допомоги в інших — не соромно. У цьому посібнику ви знайдете чимало дієвих ідей та практик, які допоможуть розпізнати поширені розлади, подолати нервовість та занепокоєння, вгамувати паніку, віднайти свої сильні сторони та емоційну рівновагу і як наслідок — почуватися здоровими та щасливими.



Рус, А. Аптека ароматів: Таємниця старовинних флаконів.  - Дніпро: Nasha idea, 2023. - 262 c. : іл.


 На старій віллі відчувається якийсь дивний аромат, нібито пахне тисячами речей одночасно. Це перше, що помітила Люці у своєму новому домі. Проте ці запахи ні про що їй не говорять, а ключ, який вона знайшла під дошкою дерев’яної підлоги, не підходить до жодного замка...Чи приховує вілла якісь секрети? Разом зі своїм молодшим братиком Бенно і Матсом, новим другом, який мешкає по сусідству, Люці розпочинає пошуки. Нарешті вони втрапили до потаємного приміщення вілли — і просто не повірили своїм очам! На полицях аж до самої стелі вишикувалися найрізноманітніші колбочки з мерехтливими трунками всіх веселкових барв. Проте в загадкових пляшечках чигають не лише приємні сюрпризи, а й небезпеки. І ще серед них є один флакон, який варто тримати закоркованим вічно…



Рус, А. Аптека ароматів: Загадка чорної квітки. - Дніпро: Nasha idea, 2023. - 284 c. : іл.


Люці Альвенштайн має таємницю: глибоко під її будинком є таємна кімната – аптека ароматів! Саме тут створюються магічні аромати, в яких криється велика сила. Відколи Люці, Матс і Бенно дізналися про існування аптеки ароматів, їхнім завданням є її захищати. Проте одного дня з аптеки ароматів зникає метеоритний порошок – найважливіший складник різноманітних ароматів. Без метеоритного порошку Матс не зможе звільнити свого батька від дії «Безсердечного аромату»!

У пошуках злодія, Люці та її друзі вирушають у Амстердам. Там вони отримують допомогу нерозсудливого флориста – і чоловіка, що взагалі не повинен жити. Чи зможуть вони разом знайти метеоритний порошок і таким чином урятувати аптеку ароматів?


Рус, А. Аптека ароматів: Хибна гра майстрині.  - Дніпро: Nasha idea, 2023. - 293 c. : іл.


Люці Альвенштайн упевнена, що в чарівних ароматах таємної аптеки дрімають небезпечні сили.

Абсолютна влада, яка не має потрапити до лихих рук. Влада, якої так прагнуть «одвічні», однак їм бракує метеоритного порошку, щоб коїти зло.

Та схоже, лиходії десь дістали цей рідкісний інгредієнт!

Люці й Матс сподіваються відвернути катастрофу. І здогадки приводять їх до Парижа. Там, у місті світла й кохання, украй незатишно, а таємниць більше, ніж будь-де. Причому розгадка найголовнішої — у руках ворога.

Чи зможуть друзі впоратися з труднощами самотужки? Чи хтось зненацька прийде на допомогу?








Немає коментарів:

Дописати коментар