30 травня 2021 р.

Прекрасний Києве на предковічних горах…

 З Днем народження, Києве!

З давніх віків Київ був економічним та культурним центром у східній Європі. В 11 столітті – найбільшою столицею в Європі. Київ перевищував Париж у понад 10 разів, а Лондон – у 50 разів. Зараз Київ входить у десятку найбільших міст Європи.

День народження Київ святкує у травні, коли місто буяє розкішним цвітом каштанів. Наше місто неофіційно називають Каштановою столицею. Київ – одне із найзеленіших міст у Європі, тут понад 70 парків та більше 200 скверів. У Києві – один із найвищих пам’ятників у світі, це – Батьківщина-Мати. Його висота – 102 м, а також одна із найглибших станцій метро у світі – Арсенальна. ЇЇ глибина – 105 м.

Цікаво знати про вулиці рідного міста, ЩО:

Вулиця Володимирська – найбільш старовинна в Києві. ЇЇ історія налічує кілька тисяч років, а виникла вона в кінці 10 століття.

Вулиця Хрещатик – найкоротша і найширша центральна вулиця в Європі, її довжина 1,33 км, а ширина 75 м.

Броварський проспект – найдовша вулиця, а її довжина – 14 км.

Інженерний провулок – найкоротша вулиця, її довжина всього 50 м.

Георгіївський провулок – найвужча вулиця, її ширина – 5,4 м.

І ще так багато-багато цікавого ми ще не знаємо про своє місто.

Ці книги допоможуть пізнати рідне місто, яке береже так багато таємниць!

Відкривай!


Awesome Kyiv

Київ… Його історія, зелені парки і приховані острови вздовж широкого Дніпра дають можливість нескінченних досліджень. Його тінисті алеї спокушають любителів прогулянок. Книга не є ні довідником, або путівником. Скоріше, це проникнення у місто, яке ми обожнюємо — прекрасне, захоплююче і дивне. На сторінках книги ви знайдете посилання на основні історичні події, відомих і талановитих жителів, мистецтво, культуру, спорт, літературу, традиції і навіть улюблену вуличну їжу.

Про Київ для дітей та батьків

Київ сьогодні - це столиця найбільшої європейської держави. Як будь-яка столиця він привабливий для проживання, оскільки є культурним, промисловим, науковим і торговельним центром країни. Цим обумовлений величезний приплив до Києва людей з усіх куточків України, людей зі своїми моральними орієнтирами і культурними традиціями, які не завжди збігаються з традиціями київськими. Отже виникає необхідність постійно розповідати проживаючим у Києві про історію міста, прищеплювати любов до нього, пропагувати київські звичаї, просувати справжні київські культурні цінності. У добу стрімкого розвитку інформаційного простору існують практично безмежні можливості донести інформацію до цільової аудиторії: газети і журнали, радіо- і телевізійні передачі, художні та документальні фільми, інтернет-ресурси тощо. Але, як і раніше, найбільш сильний вплив має хороша книга. Пропоноване видання, написане істориком-києвознавцем Михайлом Кальницьким, вирішує, перш за все, освітню задачу. Воно забезпечує необхідними матеріалами про історію Києва, його культуру та традиції аудиторію, яка позначена в назві представленої книги. При цьому автор доносить до юного читача спеціальні знання в загальнодоступній формі, що допоможе дітям легко зрозуміти складні явища та історичні закономірності. Батьки ж отримують можливість, керуючись книгою, організовувати самостійні подорожі Києвом для дітей-школярів. В цілому сімейне прочитання книжки "Про Київ для дітей та батьків" буде корисним киянам будь-якого віку, дозволить краще пізнати та більше полюбити наше чудове місто.

Легенди Києва

Вирушаймо на екскурсію Києвом. На сторінках цієї книжки герої легенд загубили щось дуже важливе. Прочитай легенду, знайди головних героїв і допоможи їм відшукати все загублене. А ще обов’язково відвідай ці місця з батьками.

Міста України

Від міста до міста подорожуємо легко! Це книжка-подорож українськими містами. Вона проведе вас відомими старовинними та сучасними вулицями, покаже незвичайні будинки й пам'ятки. Зазирніть у віконця! Вам відкриються цікаві факти й легенди з минулого та сьогодення. А найспостережливіші читачі "зустрінуться" на міських вуличках із видатними діячами культури, науки та мистецтва: Олександром Довженком у Києві, Львом Ландау в Харкові, Іваном Федоровим у Львові й багатьма іншими.

Київ: історія. архітектура. традиції

Історія столиці України від літописного «града князя Кия» до сучасного мегаполісу, новітні археологічні знахідки, багаточисельні документи і архівні матеріали, портрети видатних особистостей і старі фото.
Унікальна архітектура міста, різноманітні форми і стилі, стародавні храми і середньовічні укріплення, міські садиби і ансамблі, затишок провінційних вулиць і блиск столичних хмарочосів, давні і сучасні традиції – все це в одній книзі.










 



Немає коментарів:

Дописати коментар