4 жовтня 2023 р.

Урок мужності та патріотизму

Урок мужності та патріотизму  традиційно  в партнерстві з Музеєм Гетьманства в м. Києві відбувся сьогодні в учнів 8-х класів  школи #221.

"Лицарі Сонця" - так з давніх-давен називали захисників Батьківщини.

Саме  така назва сьогоднішнього  нашого уроку. До учнів завітав відомий історик та перекладач, науковий співробітник Музею Гетьманства в м. Києві - ВОЛОДИМИР ПАНЧЕНКО.

 Цей урок - про героїчну й трагічну історію, боротьбу за незалежність,  феномен українського козацтва, про Лицарів Сонця-  сьогоднішніх Захисників  України, що боронять від ворога нашу рідну землю. 

А ще на цій зустрічі відбулася своєрідна  "мандрівка" у славні часи козаччини - діти слухали думи, давні народні пісні у неперевершеному виконанні нашого гостя, познайомились з козацькими піснями сучасного Кобзаря Тараса Компаніченка,  лідера гурту "Хорея Козацька"та "мандрували" сторінками козацької слави, що написані корифеями української літератури - від "Енеїди" Івана Котляревського до кращих зразків сучасної української літератури. 


Пам'ятаймо славетних Лицарів Сонця! Вивчаймо історію!

"Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани», – безсмертний вислів Максима  Рильського.









Немає коментарів:

Дописати коментар