28 жовтня 2023 р.

Даруй тепло найріднішим! Книги про бабусь і дідусів.

 28 жовтня в Україні відзначають зворушливе сімейне свято - День бабусь та дідусів.

День бабусь і дідусів – це чудовий привід онукам та їхнім батькам замислитися про внесок у їхнє життя, який вони отримали від старшого покоління, і продемонструвати свою вдячність. Обов’язково пам’ятайте про це!

За традицією в цей день онуки дарують бабусям і дідусям горщики із живими квітами, які символізують міцний зв’язок поколінь: коріння — це старше покоління родини, молоді паростки — молодше.


Читання книжок про бабусь і дідусів — це дуже гарна нагода зрозуміти одне одного краще. Вам сподобається читати і уявляти з-поміж книжкових героїв своїх родичів. Дідусі і бабусі (або ж батьки)  можуть скласти компанію дітям у читанні. Ця добірка подарує вам гарну нагоду збиратися разом і частіше говорити про найважливіше.


Кращі книги про бабусь і дідусів😍


Вестлі, А.-К. Бабуся і восьмеро дітей у лісі. - Київ: Рідна школа, 2018. - 104 с.


Книга про неймовірні пригоди однієї сім’ї з Осло. З однокімнатного помешкання родинна з вісьмома дітьми переїхала в будинок в лісі. Невгамовні малюки поринають у вир нового життя: ідуть до нової школи, заводять нових друзів,вигадують нові витівки. І у всіх їхніх розвагах з ними завжди весела та колоритна бабуся.



Вольямс, Д. Велика втеча дідуся. - Київ: КМ Букс, 2021. - 240с.


Зворушлива історія маленького хлопчика та його улюбленого дідуся. Вирушайте разом із героями у неймовірну подорож літаком над Лондоном і здійсніть втечу з неймовірними пригодами, сповненими смішних ситуацій і людяності.



Дерманський, С. Бабуся оголошує війну. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2023. - 184 с.


Так повелося в світі, що всі бабусі дуже лагідні та сумирні. Ніхто краще за них не розкаже казку, не заспіває колискову, не напече смачних коржиків. Одначе коли підлий лісник винищує молоді деревця заради наживи, огидні пацюки захоплюють у полон безневинну жабку, а підступний приблуда космічний посмітюх занапащує все живе на Землі, перетворюючи планету на смітник, тоді Ониськова бабуся Катастрофа хвацько перев’язує хустинку на кшталт бандани і оголошує негідникам війну.



Нанетті, А. Мій дідусь був черешнею. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. - 136 с.


Історія маленького хлопчика Тоніно, у якого, як і в усіх, є бабусі та дідусі. Одні – міські, а інші – з села, про яких і розповідає герой. Оттавіано і Теодолінда – начебто звичайні люди, які бачили щось у житті, робили помилки, сумували та були щасливими. Але є дещо у бабусі і дідуся Тоніно – те, чого варто повчитись кожному…


Неймовірна, тепла та добра історія, яка обов’язково поверне читача у дитинство! Прекрасна згадка про те, що дива завжди поряд з нами і хай би там що, а ми можемо їх побачити та відчути. Особливе застереження: “Мій дідусь був черешнею” може залишитися у вашому серці назавжди.



Стус, Т. Слухай серцем. Моя Ба. - Харків: Ранок, 2019. - 30с.


У кожної людини в серці є особливий будиночок пам’яті, де живе її рід. На порозі цього «дому» й Ба. Літня бабуся вже зовсім погано рухається, важко говорить, але це не заважає їй та її близьким бути люблячими, терпимими, радісними, цінувати кожну спільну мить, приймаючи одне одного такими, як вони є.




Немає коментарів:

Дописати коментар