24 жовтня 2017 р.

"Жуль Верн був би задоволений"

В нашій бібліотеці відбулася зустріч учнів 8-х класів СШ №187 із з дитинства закоханим в океан, дякуючи книгам Жуля Верна, капітаном Валерієм Петущаком та його вірною супутницею, дружиною Наталією Македон - першими українськими яхтсменами, які здійснили навколосвітню подорож на вітрильнику "Лелітка".
Яхта "Лелітка" - справжній символ України. "Лелітка" - давнє українське слово, означає "блискітка", як наводить у своєму словнику Борис Грінченко.
Ця подорож тривала 4 роки. Тоді біля берегів Австралії відчайдушних мандрівників, підкорбвачів трьох океанів та 15 морів зустрічала українська діаспора на чолі з Головою Української автокефальної православної церкви в Австралії, архіпресвітером церкви Святого Миколая у Бризбені о. Миколою Сердюком.
о. Микола був гостем бібліотеки та зустрічався з читачами і відтоді опікується нашою бібліотекою. В дарунок бібліотеці він надіслав прекрасні дитячі карти Синячної системи та рослинного і тваринног світу Австралії.
А сьогодні наші гості від української церкви в Австралії передали книгу з дарчим підписом автора "Стерті сліди українських добровольців із Квінсленда (Перша світова війна). Забуті могили". Це книга про українців з Австралії, які брали участь у Першій світовій війні, і видана у Бризбені. Автор - Христина Мисько.
Наші мандрівники-мореплавці новим поглядом дослідили історію Полінезії і розкрили разючі явища нашої давнини.
Але про все це ви дізнаєтесь з книг Валерія Петущака "Солоний гопак" та "Ходіння за три океани" (перекладена польською мовою), а також у Всеукраїнському іміджевому збірнику "Нова ділова Україна" та на сайті v.disan.net

Немає коментарів:

Дописати коментар