14 лютого 2019 р.

Відлуння афганських гір

Напередодні 30-ї річниці з дня виведення військ з Афганістану та вшанування учасників бойових дій на території інших держав наша бібліотека в партнерстві зі Спілкою ветеранів Афганістану Солом'янського району провели презентацію фотоекспозиції "...Окликом з вічності", а також презентацію однойменної книги пам'яті мужніх синів міста Києва, які загинули на війні в Афганістані.
На урок пам'яті до учнів 9-х класів ЗСШ № 187 завітав голова Спілки ветеранів Афганістану Солом'янського району м. Києва Сюрха Олександр Васильович. Він розповів дітям про те, як виконання військового обов'язку в цій неоголошеній війні стало подвигом, про героїзм та гідність воїнів, які рятували своїх товаришів та мирних жителів країни.
В ці дні український народ віддає шану всім учасникам бойових дій на території інших держав та схиляє голову у пам'ять тих, кому не судилося повернутися на рідну землю. Сьогодні багато з них знову одягли військову форму та виборюють час мирних ранків під бойовими знаменами на Сході України. Ми завжди будемо пам'ятати тих, хто не повернувся з чужої війни.
Низький уклін батькам та матерям, які виховали синів-героїв.
"Минуть роки, прийдуть нові покоління, але ніколи не повинен померкнути подвиг наших земляків у неоголошеній десятилітній війні в Афганістані. Загиблі, своїм "...Окликом з вічності" надають нам великий заряд енергії, яка слугуватиме вихованню патріотів України" (Олексій Шепелєв, член Національної Спілки журналістів України, автор-упорядник книги "...Окликом з вічності")
 
 
 
 
 
 
 
Матеріали зібрані учасниками тих подій - воїнами-афганцями, як данина пам'яті побратимів, полеглих в бою.  

Немає коментарів:

Дописати коментар