6 червня 2019 р.

Як стати художником. Історично-батальний живопис Андрія Серебрякова

"Художник водночас, і лірик, що живе, кохає, страждає і радіє в світах своїх творів, і наставник, що має виховувати свого глядача, пробуджувати добро і світло в його душі. Талановитий твір пов'язує душі творця й глядача навіть через століття."
Андрій Серебряков
Сьогодні в нашій бібліотеці відбулася надзвичайно цікава подія - зустріч з неперевершеним українським художником-баталістом, членом Національної спілки художників України Андрієм Серебряковим.
Гість ознайомив вихованців літнього мовного табору ЗСШ №187 зі своїми роботами: картиною "Крути", що знаходиться у Центральному музеї Збройних сил України, яка присвячена одній із найтрагічніших, і в той же час, найгероїчніших сторінок української історії, циклом робіт на тему козацької доби: "Битва під Корсунем", "Запорізький степ", "В поході", "Козак із соколом", "Богун. Все починається", "Козацький дозор", "В степу", "Часи отамана Сірка" та багатьма іншими, а також історичними полотнами: "Бій греків зі скіфами", "Часи Володимира Мономаха", "Полювання в античні часи" та іншими. 
Творчий доробок художника дуже багатий, він також є художником-ілюстратором книг історичного жанру. Картини художника знаходяться у багатьох музеях України та приватних колекціях усього світу.









- Як стати художником? - запитували діти.
- Коли мої ровесники грали в футбол, я малював. А ще треба навчитися бачити красу, що нас оточує.
"Світ навколо нас чудовий, дивовижний... Багато художників закохувались і відтворювали в своїх творах небо, таке мінливе кожної миті, квіти на ланах у вранішній росі. І я щасливий, що маю можливість бачити красу світу, милуватися нею, і головне - малювати." (Андрій Серебряков)
 

Немає коментарів:

Дописати коментар