23 вересня 2019 р.

Зустріч з рідній бібліотеці

Хочете бути актором - ходіть в дитинстві у бібліотеку. Принаймні так скажуть учні спеціалізованої школи №187 з поглибленим української та англійської мов після сьогоднішньої зустрічі з акторкою театру і кіно Анастасією Зюркаловою. Як зазначила Анастасія Зюркалова, саме книжки відкрили їй світ театру. Адже література – це і є театр. І до нині пам’ятаємо як Настя уперше в дитинстві завітала до нашої бібліотеки. 
Проте професійний світ театру Анастасія відкрила після закінчення Київського театрального університету імені Карпенка-Карого (майстерня народного артиста України Миколи Рушковського). Хоча за словами Анастасії, у кіно опинилася випадково, коли їй було 10 років. Її мама (чемпіонка світу з гімнастики Оксана Омельянчик) завела на кастинг мелодрами режисерки Оксани Байрак «Сніжне кохання, або Сон у зимову ніч». Відтоді Анастасія зніматиметься у багатьох фільмах Оксани Байрак. Роль дівчинки з Прип’яті у фільмі «Аврора» була написана спеціально для неї.
Розмова Анастасії з учнями переросла у більше, ніж просто зустріч. Можливо і тому, що акторка також колись навчалася у київській гімназії з лінгвістичним ухилом. А, може, захоплення Анастасії фотографією і малюванням надихнуло на таку довірливу розмову. Та, схоже, таки література, зокрема поезія (яку дуже любить акторка) об’єднала сьогоднішніх  наших гостей.


Немає коментарів:

Дописати коментар