8 лютого 2020 р.

Свято відродження української душі

Бібліотека сьогодні - це суспільний простір, відкритий для ініціатив громади, для реалізації та розвитку свого таланту. Ми не тільки книгозбірня, а ми ще й збираємо в сінах бібліотеки талановитих, небайдужих, творчих людей, які стануть життєвим орієнтиром для наших юних користувачів. Це художники і поети, письменники та перекладачі, історики та філологи, актори, музиканти, відомі люди різних професій.
Сьогодні в нашій бібліотеці відбулася урочиста презентація виставки олійного та акварельного живопису Василя Легкого та Олександри Козловської "Подорожі кожного з нас". Це була не тільки презентація виставки, а й презентація багатства української народної культури, яке залишили нам у спадок наші пращури.
На гостину до нас завітали відомий краєзнавець з Фастівщини Андрій Мороз зі своєю новою книгою "На відстані простягнутої руки", яка знайомить з рідкісними матеріалами історії нашої держави. За його безпосередньої участі в тім краї реалізовано двадцять проектів культурологічно-пізнавального характеру: пам'ятні знаки, плити, хрести загиблим героям, жертвам, церквам.
 
Відвідувачі виставки мали унікальну можливість послухати відомих кобзарів-бандуристів - Сашка Гончаренка, Ілька Чарнецького (старосвітська бандура, ліра), Ждана та його доньку - стихівничу Катерину, мандоліністку Іріс Міхай-Поліну.
  
Гостей вітав гурт "Слем" - Олександра Козловська та Володими Кузьменко (гітара) та гурт "Зілля" - Андрій Трушевський (скрипка), Мирослава Татарчук (вокал), Олена Забула (вокал), Дмитро Нікішин (гітара), Андрій Ковальчук (перкусія), Олег Бут, фольклорист, музикознавець, учасник гурту "Буття" (скрипка).
 
Також відвідувачі познайомилися з художницями - Наталею Зимою, Надією Вінник та художником-графіком Олександром Возіяновим.
 
Ось такі "подорожі кожного з нас" сьогодні до наших витоків пробуджують в душах нашу українську сутність, наше єство, і ми повинні це передати нашим дітям.
Відвідайте чудову художню виставку, яка експонується в бібліотеці до 31 березня, "подорожуйте" рідною Україною, милуйтеся нею разом із художниками Василем Легким та Олександрою Козловською.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар