14 лютого 2021 р.

Найкращий подарунок – книга!

14 лютого – Міжнародний день дарування книг!

«Велика-бо користь буває чоловікові від науки книжної, бо книги вказують нам і навчають нас… Книги подібні рікам, що тамують спрагу цілого світу – це джерела мудрості. Книги – бездонна глибина, ми ними в печалі втішаємось, вони – узда для тіла і душі. Мудрість – велика. («Повість минулих літ»).

«У моїх дітей, звичайно, буде комп’ютер. Але спочатку вони отримають книги»

Б.Гейтс

ЇЇ величність – Книга! Яка важлива вона в нашому житті! Вона розвиває уяву та надає нові знання! Вона захоплює нас, з нею ми відкриваємо нові світи, ми подорожуємо, мріємо! Вона – найкращий друг, який завжди поруч! Книга допомагає  розвинути в собі такі риси, як доброта, співчуття, вміння надати допомогу тому, хто потрапив у біду, що дозволяють стати в майбутньому Людиною з великої літери.

День дарування книг започаткувала американка Еммі Бродмур у 2012 році з метою підвищення інтересу та доступу до книг і бібліотек.

Як можна його відсвяткувати? Придбайте, або виберіть із домашньої бібліотеки книги та подаруйте їх друзям! Завітайте з подарунками до своєї бібліотеки, дитячого садка, лікарні, притулку! Підтримайте добру традицію, даруйте книги, цінуйте книги, читайте їх із задоволенням і користю!

Щиро дякуємо друзям бібліотеки за безцінні скарби – книги для наших юних користувачів!

 


 





Немає коментарів:

Дописати коментар