29 серпня 2021 р.

Україна - більше за життя

29 серпня - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Ми не знаємо всіх їхніх імен, але знаємо - це були найбільші патріоти нашої держави, які загинули за свою землю. 

Багато століть тривала боротьба українського народу за незалежність. У національній пам'яті українців - подвиги та жертовність наших пращурів на политому кров'ю шляху, що лише наприкінці ХХ століття привів до проголошення незалежності України і створення самостійної держави. 

Від 2014 року уособленням захисників України стали Герої Небесної Сотні, вірні присязі військові з анексованого Криму, учасники Антитерористичної операції та Операції Об'єднаних Сил на Сході України. 

Окремою сторінкою споконвічної боротьби та незламності став Іловайськ, де українські воїни опинилися сам на сам із підступним та нещадним ворогом. Під пекучим сонцем, з Україною в серці, з гаслом "Свобода або смерть! " билися до останнього, гинули, але перемагали ворога своєю стійкістю і непохитністю, навіть коли потрапляли в полон. 

Ці книги - нагадування всім мирним українцям про страшну трагедію нашої держави, яка забрала  життя найкращих синів та дочок України.

"ІЛОВАЙСЬК" - книга відомого журналіста і письменника Євгена Положія. Книга про мужність, неймовірний героїзм і людяність українських солдатів і офіцерів, бійців добровольчих батальйонів, всіх тих, хто в кінці серпня 2014 року опинився в "Іловайському котлі".

" ВІЙНА, ЯКОЇ НЕ БУЛО. ХРОНІКА ІЛОВАЙСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ В 2-Х ТОМАХ" - книга Романа Зіненка, колишнього морського піхотинця, добровольця батальйону "Дніпро-1", одного з тих, хто в серпні 2014 року був у пеклі Іловайська. До книги увійшли понад півтори сотні свідоцтв бійців і офіцерів, переважна більшість зібраних фактів оприлюднена вперше.  

"ЩОДЕННИК ВІЙСЬКОВОГО ЛІКАРЯ" - книга Віктора Чернієнка автобіографічна, це записки молодого хірурга про страшні події Іловайського котла 2014 року, який став найбільшою трагедією української армії у війні на Донбасі. 

"ІЛОВАЙСЬКИЙ ЩОДЕННИК" - чесна та відверта розповідь Романа Зіненка, бійця добровольчого батальйону "Дніпро-1", який пройшов "Іловайський  котел" від початку до кінця. Розповідь про маловідомі події в оточеному Іловайську та вихід бійців "кривавим коридором" дозволяє пережити одну з найстрашніших сторінок в історії сучасної України. 

"НА ЩИТІ. СПОГАДИ РОДИН ЗАГИБЛИХ ВОЇНІВ" - тритомник спогадів родин загиблих українських воїнів, що захищали нашу землю від ворожого вторгнення. 

Дебальцеве... 

Донецький аеропорт... 

Іловайськ... 



Ці книги - потреба людської пам'яті, пам'яті серця про незабутніх.  

ПАМ'ЯТАЄМО ЗАГИБЛИХ ЗА ЄДИНУ УКРАЇНУ...  



Немає коментарів:

Дописати коментар