19 лютого 2022 р.

Скарби нації. Ганна Чубач

«…Хустка тернова,

Мамина мова –

Все із любові,

Все із любові!

Хустку, хустину,

Жовту і синю,

Носить сьогодні

Вся Україна…»

Ганна Чубач

Ганна Танасівна Чубач, видатна українська поетеса, заслужена діячка мистецтв України (6.01.1941 – 19.02.2019), улюблена поетеса як дорослих, так і маленьких читачів, авторка сотень веселих та пізнавальних віршів, пісень, абеток і загадок, що давно стали дитячими хітами. Хто з дітей сьогодні не знає «Черепахи-Ахи» та «Веселих хтосиків»?! А скільки ліричних віршів стали улюбленими піснями! Та саме поезія для дітей принесла письменниці найбільшу популярність. Її вірші перекладені багатьма мовами світу. У літературному спадку – шістдесят поетичних збірок.

Ганна Чубач – лауреатка премій імені Лесі Українки, імені Павла Усенка, імені Марусі Чурай, імені Євгена Гуцала, імені Анатолія Бортняка, міжнародної премії «Дружба», кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня.

Сьогодні в бібліотеці відбувся урок-знайомство для учнів 2-Б класу ЗСШ № 187 з творчістю поетеси – веселими, дотепними та повчальними віршиками, загадками, лічилками та скоромовками. А як люблять діти веселу пісеньку «Черепаху-Аху», яку знають з самого раннього дитинства.




Читайте книги, подаровані вам з любов’ю великою поетесою!

Любіть Рідне Слово!
















 

Немає коментарів:

Дописати коментар