27 вересня 2023 р.

Туристична карта мого міста

 З нагоди всесвітнього дня туризму розповідаємо про цікаві місця та туристичні маршрути Києва.

Київ - місто неймовірної краси, історичної архітектури та мальовничих пейзажів. 

Список найкращих місць для піших прогулянок Києвом:

  • Києво-Печерська лавра;
  • Хрещатик;
  • Золоті ворота;
  • Арка дружби;
  • Андріївський узвіз;
  • Стародавній Поділ;
  • Театри (Оперний, ляльковий, інші);
  • Музеї (Золота, води, народного мистецтва, мініатюр, голограм, зброї та ще десятки цікавих музеїв та виставок).

  • Києво-Печерська лавра. Найвідоміший монастир Східної Європи, святиня для будь-якого християнина, перша обитель монахів на Русі, пам'ятник під захистом ЮНЕСКО. На території Лаври знаходиться величезний музейний комплекс. Це Музей золота та коштовностей, де представлені унікальні зразки скіфського золота. Вражає різноманітністю експонатів Музей народного мистецтва. Змусить завмерти Музей голограм, серед експонатів якого коштовності давньої Русі, ікони, церковне начиння, інше. Звичайно, все це голограми.

    Андріївський узвіз. Андріївська церква, чудовий ринок-виставка предметів народної творчості та музей однієї вулиці – ці лише основні прогулянкові точки цього напряму.

    Музей однієї вулиці. Це забита під зав'язку антикварна лавка, повна предметів старовини аж до 70 років минулого століття. Це перший приватний музей, який вирізняється своєю оригінальністю. Тут можна побачити речі, про існування яких навіть не здогадуєшся: сучасні багатоповерхівки зазирають у крихітні дворики, цікавий Музей-аптека.

    Найвдаліший варіант - оглядова екскурсія. До основних памʼяток входять Золоті ворота, Андріївська церква, Софіївський заповідник, національна Опера України, Будинок Вчителів, Володимирський собор, цирк, інші музеї, пам'ятники, парки та палаци. Вражень від пішої прогулянки Києвом буде дуже багато!

    Напрочуд гарний маршрут також «Панорама Києва з Дніпра». Монастирі (Видубицький), Гідропарк, найбільші пам'ятники (Батьківщина Мати) та кілька мостів (Патона, Метро, пішохідний) та інші визначні пам'ятки можна переглянути цим туристичним маршрутом Києва.

    Нікого не залишить байдужим маршрут Києва «Храми та монастирі», до якого входять найвідоміші київські храми та монастирі. Куди сходити погуляти насамперед? Пройдіться до Десятинної церкви, яку вважають найдавнішою пам'яткою Київської Русі.


Немає коментарів:

Дописати коментар