27 жовтня 2021 р.

Чарівний світ гончарного мистецтва

Захоплюючий майстер-клас ліплення з глини від Кия Данилейка, скульптора, живописця, графіка та дизайнера, члена Національної спілки художників України.

Як цікаво вперше поринути у світ гончарства, спробувати себе у ролі гончаря, створювати свій гончарний виріб і втілювати в життя свої креативні ідеї!

Цей гончарний майстер-клас перетворив бібліотеку в справжню творчу майстерню. Глина дуже пластична та слухняна до людських рук. А весела і тепла атмосфера так сприяла творчості. Вироби, які створені своїми руками надзвичайно цінні та будуть нагадувати про цей магічний день гончарного мистецтва в бібліотеці.

Діти дізналися про особливості роботи з глиною, ознайомилися з основними техніками гончарства та виробами Кия Данилейка. Які чарівні речі можна створити із звичайної глини!















Гончарство - одне з перших ремесел, яке опанували прадавні люди. А свої знання народні майстри передавали з покоління в покоління. В Україні майже в кожному селі були гончарі.  Тому Україну можна вважати столицею гончарства в світі.

Тож вивчаймо народні ремесла, творімо красу, відкриваймо свої таланти, відновлюймо культурну спадщину, примножуймо народні скарби!

Лише пам'ятаючи свою історію і культуру, нація стає єдиною і міцною! 








Немає коментарів:

Дописати коментар