17 травня 2023 р.

За межами стандартів: незвичайні музеї України

 Україна має багатий культурний спадок, і в країні знаходиться багато цікавих музеїв. Ось п'ять незвичайних музеїв України:

Житомирський Національний музей космонавтики


У музеї зібрано 1300 предметів — документи, фотографії, книги, макети літаків, льотне спорядження, зменшена копія місяцехода. Раз на рік, 12 квітня, тут можна відчути себе в ролі космонавта — одягнути гермошолом і скафандр. А от скуштувати їжу космонавтів не вийде. Чай, кава, чорнослив, шоколад, соки, каша, борщ і хліб — у тюбиках під склом.



Музей солі (Стебник)


Музей солі, розташований у місті Стебник, Львівської області, пропонує унікальну подорож у світ "білого золота". Ви дізнаєтесь про історію видобутку та використання солі, побачите старовинні знаряддя та обладнання, пов'язані з цією галуззю, а також дізнаєтеся про роль солі в культурі і традиціях народу.


Підводний музей в Одесі


Музей порівняно молодий: його відкрив у 2012 році офіцер МНС Сергій Зятика. Незвично, що музей створений ентузіастом. Сергій встановив на морському дні статуї в античному стилі, скульптури, артефакти Кримської і Другої світової війни, якоря, протидесантні їжаки і литі ядра.

Музей хліба (Тернопіль)


Цей унікальний музей розташований у мальовничому місті Тернопіль. Він присвячений хлібопекарській промисловості та представляє багатий асортимент хлібних виробів з усіх куточків світу. Ви зможете побачити старовинні печі, інструменти та інші артефакти, пов'язані з виробництвом хліба.


Музей під відкритим небом "Пирогово" (Київ)


Музей-заповідник "Пирогово" розташований поблизу Києва і пропонує унікальну можливість побачити історичну архітектуру і побут українського села. Музейна територія охоплює понад 150 експонатів, серед яких селянські хати, церкви, млини та інші споруди. Ви зможете побачити, як жили і працювали українські селяни у різні епохи.


Ці незвичайні музеї України пропонують унікальні та захоплюючі враження для відвідувачів, розкриваючи різні аспекти культури, історії та природи країни.



Немає коментарів:

Дописати коментар